Draghund

Draghund

DRAG

Inom draghundsporten finns det många olika klasser. Förhoppningsvis en som kan passa just dig och din hund.  Man kan tävla på antingen barmark eller snö. På barmark kan man antingen springa med sin hund, cykla, använda kickbike eller köra 3 alt 4-hjulig vagn.

På snö har man förutom släde, både pulka och skidor. Mer om de olika klasserna kan du läsa om på draghundsportförbundets hemsida http://www.draghundsport.se/

Här på JBHK har vi medlemmar som utövar sporten på både motions samt elitnivå. Under höst, vinter och vår försöker vi få till gemensamma träningar där alla är välkomna oavsett förkunskaper. Vi siktar på att ha roligt och utvecklas tillsammans. Vi kommer att ha lite prova på kvällar, pay and run och andra trevliga tillfällen för klubbens medlemmar och övriga som är intresserade.

Tävla:

För att få tävla krävs att man har grönt kort och licens (tävla i motionsklassen behövs inte licens eller grönt kort). För mer frågot kring drag,utrustning, medlem, licens och grönt kort inom draget kontakta info@jbhk.se.

Alla hundar kan dra 🙂