Styrelsen

Styrelsen

Johan Bengtsson –  Ordförande

Om du besöker Jönköpings Brukshundsklubb är chansen stor att du träffar på Johan Bengtsson, ordförande i klubben. Han brinner för hundträning och att alla skall känna sig välkomna på klubben, ”JBK skall vara en klubb för alla” är något Johan ofta säger. Kursutbud och vidareutbildning av klubbens instruktörer ligger honom varmt om hjärtat, alla skall kunna få hjälp och vidareutvecklas tillsammans med sin hund på klubben. 

Johan har en gedigen hundbakgrund där han började med stående fågelhundar i tonåren då jakt och eftersök var det stora intresset. Så småningom förflyttades intresset från jakt till hundträning och då också till brukshundar. Johan har tränat Schäfrar i försvaret, bland annat  vakthundar, bevakningshundar och ammunitionssökande hundar. Han har haft flera egna hundar tidigare, både jakt och bruksraser. Nu tränar och tävlar han med en Belgisk vallhund/Malinois, i bland annat spår, sök och svenskskydd.  

Till vardags är han bosatt i Bankeryd med fru och två tonårssöner och han arbetar på Jönköpings Kommun.  

 

Joachim Nilsson – Vice Ordförande

Joachim, vår vice ordförande, bor i hus med sina två hundar Ludde och Glenn strax utanför Jönköping, i Habo, med bara 10-12 minuter till JBK. Han flyttade till Jönköping 2012 från Trollhättan och första hunden, Ludde, kom till honom och hans dåvarande sambo i slutet av juli samma år. Glenn är en omplacering och han kom till Joachim i början på september 2014.

 Sedan Joachim blev medlem i JBK har han varit engagerad i klubbens kommunikationsgrupp och har idag hand om klubbens IT. Det är viktigt för honom att alla i föreningen skall känna sig välkomna, och att ingen verksamhet är viktigare än den andra. Joachim drivs av att uppnå en balans i föreningens arbete är. Vi är alla olika och har olika behov, vilket gör att styrelsearbetet i en förening som JBK är centralt för att uppnå stabilitet och kontinuitet. 

Joachim tränar inget speciellt med sina hundar idag, men ser vikten av en väl fungerande brukshundklubb för alla som har hund oavsett om man tränar, tävlar eller bara har hund. SBK:s vision och uppgift anser Joachim är viktiga för att vi ska hålla rätt kurs med vår verksamhet inom klubben och är något som han vill vara med och arbeta för genom sitt engagemang i JBK. 

 

Camilla Erixon – Sekreterare

Camilla Erixon är klubbens sekreterare och hon brinner för att alla skall känna sig välkomna på klubben, oavsett ras, tränings- eller tävlingsambitioner. Chansen är stor att du möter henne, antingen som medhjälpare på någon kurs, eller när hon är på klubben för att träna sin egen hund, antingen på någon kurs eller tillsammans med andra hundvänner. Hon tycker det är viktigt att JBK kan erbjuda ett brett utbud av kurser för att möta de olika behov som hundägare har, oavsett om man vill tävla eller bara ha bra koll på sin hund i vardagen.  

Camillas nuvarande hund är en Dalmatiner. Tidigare har hon haft flera olika raser, bl.a. Rottweiler och Collie,  hon har ett gediget hundintresse sedan barnsben. Tidigare har hon tränat och tävlat i Nosework och Rallylydnad, och med Cava, Dalmatinern, så tränar hon bland annat spår, brukslydnad, Nosework och Rallylydnad.  

Camilla är uppvuxen utanför Gränna och bor idag i Jönköping, 5 minuter från JBK, vilket gör att hon är där allt som oftast. Hon arbetar på ett investmentbolag (där hundar självklart är välkomna) med marknads- och kommunikationsfrågor. 

 

Karin Nygren Kind – Kassör

Presentation kommer inom kort

 

Helena Engqvist – Ledamot

Presentation kommer inom kort

 

Lena Nilsson – Ledamot

Lena är en glad pensionär som älskar hundar och hundträning. Om du går någon kurs på klubben chansen stor att du träffar henne då hon är medhjälpare på flera av JBK:s kurser.  

Hon vill gärna hjälpa till att stärka samarbetet mellan hunden och dess ägare och tycker det är viktigt att vi på JBK kan hjälpa våra medlemmar att utvecklas tillsammans med våra hundar på bästa sätt.  

Lena är bosatt i Barnarp tillsammans med sin man och har haft Schäfrar i större delen av sitt liv. Hennes nuvarande Schäfer är 1,5 år och hon tränar spår och brukslydnad.

 

Ia Björk – Ledamot

Presentation kommer inom kort

 

Pernilla Freij – Suppleant

Pernilla Freij brinner verkligen för hundar, så mycket att hon lämnat sitt jobb som kartritare på Lantmäteriet för att satsa helhjärtat på att arbeta med hundar.  

Ester, en 7-årig dvärgpudeltik och Ginnie, en 4-årig toypudeltik, är en del av Pernillas familj och de tränar och tävlar bland främst inom agility, men de tränar även freestyle och hoopers.  

Pernilla vill arbeta för att JBK så småningom skall få en egen inomhushall samt att agilityn och hoopers skall fortsätta att vara en stor del av klubbens verksamhet och framtid.

 

Rebecka Roos – Suppleant

Presentation kommer inom kort

Denna hemsidan använder sig utav kakor. Genom att acceptera, kan du fortsätta använda hemsidan.