Styrelsen

Styrelsen

Marianne Lindblom –  Ordförande

Mitt namn är Marianne Lindblom. Jag bor i Sävsjö med min familj. Har 4 barn & 2 barnbarn.
I familjen ingår även mina 3 hundar (2 st Cão de Fila de São Miguel (Azorean Cattledog) och
1 Belgisk Vallhund (Malinois). Alla 3 hundarna är importerade från samma kennel i Portugal, Fluidos do Vulcão, som är en kennel med arbetande hundar.

Jag är född och uppvuxen i Jämtland, där hundar och hundavel var en stor del av vardagen. Det började med vallhundar som Border Collie, Shetland Sheepdog, Polski owczarek nizinny samt Stor Pudel på 1980 talet, för att sedan övergå till en Collie som min 3e egna hund 1992. I samma veva som jag flyttade hemifrån 1995, kom så de ”stora” bergs- & herdehundarna Cão da Serra da Estrela in i mitt liv och dom finns fortfarande kvar på ett hörn. Jag och min man träffades 2006 genom hundarna och tillsammans har vi det gemensamma kennelnamnet No’Lobos (vilket ungefär betyder Ingen Varg på svenska). Vallhundarna har dock inte lämnat mitt hjärta, så det finns alltid minst 1 i huset tillsammans med mina större väktare.

Jag har del kurser med mig i bagaget:

* Problemhundstestare genom Work for Fun & HUNDutbildningsgruppen

* Mera mentalitet via SKKs distansutbildning

* Anatomi & Bedömnings – Grundkurs genom SMÖKK

* Ledarutveckling steg 1 genom Studiefrämjandet

* Deltagit i flera Avelskonferenser i SKK

* Samt en hel del föreningskunskap!

Jag älskar föreningslivet och har varit aktiv sedan 2001, med olika befattningar både inom hundar, fackligt och fotografi.

Privat driver jag även en liten firma som fotograf, under namnet Lindbloms Foto.

Jag känner mig priviligierad av att få vara en del av Jönköpings Brukshundklubb och ni ska känna er välkomna att kontakta mig när ni vill!

 

Frida Weiler Hagelin – Vice Ordförande

Jag heter Frida och gick in i styrelsen under 2022. Jönköpings brukshundklubb är min hemmaklubb som jag gick med i när jag skaffade min första hund Mio 2013, men jag har under ett antal år bott i Uppsala och då varit aktiv inom bland annat min rasklubb. När jag flyttade tillbaka till Jönköping igen kändes det kul att kunna bidra mer aktivt till klubbens arbete. Jag har två portugisiska vattenhundar, Mio på 9 år och Mysak på 4 år, som jag har tävlat mycket i 8-9 olika grenar, men är just nu mest aktiva inom agility, nose work och freestyle/heelwork to music. I familjen finns även sambons tre tjejer, två border collies och en sheltie. Det ska bli roligt att se klubben utvecklas och jag hoppas att vi ses på klubben framöver!

 

Ann Milton – Sekreterare

Jag heter Ann Milton och är sekreterare på Jönköpings brukshundklubb sedan 2021. Är även allmänlydnadsinstruktör och testledare för MH, men ligger lite lågt med de aktiviteterna just nu, då tjänstehundsverksamhet (patrullhund Hemvärnet) upptar merparten av min fritid. Tycker dock mycket om att hålla framför allt valp/unghundskurser, det bästa som finns som instruktör är att se när både hund och förare får en aha-upplevelse, och moment bara faller på plats. Gillar att klura på olika problemlösningar och vill gärna planera, analysera och utvärdera träningsupplägg snarare än att bara köra på volley.

Jag har en västgötaspetshane på 3,5 år (Lodur) och en schäfertik på 2 år (Izzy) och har innan dess haft kelpie, schäfer samt belgare. Brinner för tjänstehundsfrågor och har varit med i det ”gröna” som patrullhundförare sedan 2000. Izzy är min fjärde patrullhund, vi tränar även specialsök Kong. Lodur tränar agility med äldsta dottern och håller koll på schäfern 😊.

 

Karin Nygren Kind – Kassör

Presentation av Karin är på gång.

 

Sara Finnigan – Ledamot

Jag heter Sara Finnigan och jag är ledamot i styrelsen vid Jönköpings brukshundklubb. Jag har själv hundarna Tyson och Bella – en 4-årig blandras (bordercollie/vinthund) och en korthårig collie. Med Tyson tränar/tävlar jag främst agility och lydnad, men även lite rallylydnad och freestyle. Bella tycker mest om att spåra.

Jag fick min första hund, en groenendael, som 12-åring och jag var då aktiv i flera år inom lydnad och agility i Roslagens hundungdom. Genom åren har jag haft ett flertal omplaceringshundar och jag tror att jag först 2010 blev medlem i Jönköpings brukshundklubb, med min dåvarande rottweiler. Sedan 2017 har jag nu varit aktiv i klubben, bl.a. genom deltagande i ett flertal kurser, Häggebergsläger, funtionärsläger, Augustikannan, grundmodulen, som medhjälpare, i HUS samt som funktionär i verksamheten – och nu som ordförande.

Det bästa med Jönköpings brukshundklubb tycker jag är att vi har en fantastik omgivning och miljö för hundträning, samvaro och rekreation. Det finns dessutom stor valmöjlighet och utbud för att hitta just den träningsform som passar just dig och din hund. Som ledamot i styrelsen hoppas jag på att kunna stärka klubben inifrån och bidra till ökad känsla av delaktighet. Jag vill även verka för ökad glädje i träning och samarbete mellan människa och hund, oavsett hundras och tidigare hunderfarenhet.

 

Mikael Berglund – Ledamot

Jag heter Mikael Berglund och är ledamot i styrelsen i Jönköpings Brukshundklubb. Tillsammans med min fru har jag en Rottweiler som vi tillsammans tränar IGP med. Jag gillar miljön i och runt klubben. Med våra två tidigare Rottweiler har vi kommit in i föreningslivet som vi båda tycker är spännande och lärorikt.

 

Patrik Öjhage – Ledamot

Presentation av Patrik är på gång.

 

Erik Sandell – Suppleant

 Erik har 4 Sheltie, en Spansk vattenhund & en Border collie. Han fastnade i agilityträsket 2002 när hans fru fick halsfluss och lät honom åka på JBK’s ridhusträningen. Han har sedan dess tränat och tävlat agility.

Förra året tävlade han i över 120 officiella lopp, kom 2:a på DM och var med & vann i lag.

Tillsammans med sin fru föder de upp papillion och sheltie på Anferlos kennel.
Erik är även med i arbetsgruppen för en inomhushall.

 

Inge Svensson – Suppleant

Inge har två Riesen tillsammans med sin fru. Tidigare har han även varit aktiv med styrelsearbete i rasklubben för Riesen. Han brinner för brukssporten och tjänstehund i sin egen träning.

Denna hemsidan använder sig utav kakor. Genom att acceptera, kan du fortsätta använda hemsidan.