Styrelsen

Styrelsen

Johan Bengtsson –  Ordförande

Om du besöker Jönköpings Brukshundsklubb är chansen stor att du träffar på Johan Bengtsson, ordförande i klubben. Han brinner för hundträning och att alla skall känna sig välkomna på klubben, ”JBK skall vara en klubb för alla” är något Johan ofta säger. Kursutbud och vidareutbildning av klubbens instruktörer ligger honom varmt om hjärtat, alla skall kunna få hjälp och vidareutvecklas tillsammans med sin hund på klubben. 

Johan har en gedigen hundbakgrund där han började med stående fågelhundar i tonåren då jakt och eftersök var det stora intresset. Så småningom förflyttades intresset från jakt till hundträning och då också till brukshundar. Johan har tränat Schäfrar i försvaret och har haft flera hundar Schäfrar tidigare. Nu tränar och tävlar han med en Belgisk vallhund/Malinois, ibland annat spår, sök och svenskskydd.  

Till vardags är han bosatt i Bankeryd med fru och två tonårssöner och han arbetar på Jönköpings Kommun.  

 

Joachim Nilsson – Vice Ordförande

Joachim, vår vice ordförande, bor i hus med mina två hundar Ludde och Glenn strax utanför Jönköping, i Habo, med bara 10-12 minuter till JBK. Jag flyttade till Jönköping 2012 från

Trollhättan och min första hund, Ludde, kom till mig och min dåvarande sambo i slutet av juli samma år. Min andra hund Glenn är en omplacering och han kom till mig i början på september 2014.

Sedan Joachim blev medlem i JBK har han varit engagerad i klubbens kommunikationsgrupp och har idag hand om klubbens IT. Viktigt för honom i föreningslivet är att man ska känna sig

välkommen och att föreningens arbete för alla medlemmar i föreningen är lika viktigt. Att uppnå en balans i föreningens arbete är viktigt och att vi är olika, har olika behov, gör att styrelsearbetet i en förening som JBK är otroligt viktigt för att uppnå stabilitet och kontinuitet. 

Joachim tränar inget speciellt med sina hundar idag, men ser vikten av en väl fungerande brukshundklubb för alla som har hund oavsett om man tränar, tävlar eller bara har hund. SBK:s vision och uppgift anser Joachim viktiga för att vi ska hålla rätt kurs med vår verksamhet inom klubben och är något som han vill vara med och arbeta för genom sitt engagemang i JBK.

 

Camilla Erixon – Sekreterare

Camilla Erixon är klubbens sekreterare och hon brinner för att alla skall känna sig välkomna på klubben, oavsett ras, tränings- eller tävlingsambitioner. Chansen är stor att du möter henne, antingen som medhjälpare på någon kurs, eller när hon är på klubben för att träna sin egen hund, antingen på någon kurs eller tillsammans med andra hundvänner. Hon tycker det är viktigt att JBK kan erbjuda ett brett utbud av kurser för att möta de olika behov som hundägare har, oavsett om man vill tävla eller bara ha bra koll på sin hund i vardagen.  

Camillas nuvarande hund är en Dalmatiner. Tidigare har hon haft flera olika raser, bl.a. Rottweiler och Collie,  hon har ett gediget hundintresse sedan barnsben. Tidigare har hon tränat och tävlat i Nosework och Rallylydnad, och med Cava, Dalmatinern, så tränar hon bland annat spår, brukslydnad, Nosework och Rallylydnad.  

Camilla är uppvuxen utanför Gränna och bor idag i Jönköping, 5 minuter från JBK, vilket gör att hon är där allt som oftast. Hon arbetar på ett investmentbolag (där hundar självklart är välkomna) med marknads- och kommunikationsfrågor. 

 

Karin Nygren Kind – Kassör

 

Sara Finnigan – Ledamot

Sara har alltid haft ett stort hundintresse och skaffade sin första hund när hon var 12 år, en Groenendael. Hon har haft flera omplaceringshundar och har idag en blandras (border collie/greyhound m.m.) och en korthårig collie. Idag tränar och tävlar hon framförallt rallylydnad och agility. Chansen är att du kan möta Sara på någon kurs på JBK då hon är utbildad SBK-instruktör.

Det är viktigt att alla skall känna sig välkomna på klubben och att JBK skall erbjuda goda möjligheter för hundar och dess ägare att utvecklas utifrån sina förutsättningar. Sara har ett stort intresse för grundträning och samarbetet mellan hund och människa.

Privat kommer Sara ursprungligen från Norrtälje men sedan 2009 i Jönköping med sin man och sina hundar, i familjen finns också två vuxna barn.

 

Lena Nilsson – Ledamot

Lena är en glad pensionär som älskar hundar och hundträning. Om du går någon kurs på klubben chansen stor att du träffar henne då hon är medhjälpare på flera av JBK:s kurser.  

Hon vill gärna hjälpa till att stärka samarbetet mellan hunden och dess ägare och tycker det är viktigt att vi på JBK kan hjälpa våra medlemmar att utvecklas tillsammans med våra hundar på bästa sätt.  

Lena är bosatt i Barnarp tillsammans med sin man och har haft Schäfrar i större delen av sitt liv. Hennes nuvarande Schäfer är 1,5 år och hon tränar spår och brukslydnad.

 

Patrik Öjhage – Ledamot

Patrik Öjhage har varit engagerad i klubben i flera år och tycker det är viktigt att klubben är tillgänglig för alla som vill träna hund. Vi skall samarbeta och hjälpa varandra på klubben för att vi och föreningen skall utvecklas på bästa sätt.  

Idag har Patrik en blandras som heter Egon. I dagsläget så ägnar de sig mest åt vardagsträning, samt att Patrik brukar vara med som figurant under MH. 

Patrik är född och uppvuxen i Tenhult och arbetar som föreståndare på ett HVB hem inom Jönköpings kommun.

 

Pernilla Freij – Suppleant

Pernilla Freij brinner verkligen för hundar, så mycket att hon lämnat sitt jobb som kartritare på Lantmäteriet för att satsa helhjärtat på att arbeta med hundar.  

Ester, en 7-årig dvärgpudeltik och Ginnie, en 4-årig toypudeltik, är en del av Pernillas familj och de tränar och tävlar bland främst inom agility, men de tränar även freestyle och hoopers.  

Pernilla vill arbeta för att JBK så småningom skall få en egen inomhushall samt att agilityn och hoopers skall fortsätta att vara en stor del av klubbens verksamhet och framtid.

 

Inge Svensson – Suppleant

 

Denna hemsidan använder sig utav kakor. Genom att acceptera, kan du fortsätta använda hemsidan.