Kurser

Kurser

Grundutbud

Här finns information om de kurser som finns i vårt utbud. Vänligen respektera de förkunskapskrav som finns för andras skull, men också för din egen skull för att du ska få ut bästa möjliga av din kurs. Är du osäker på om du väljer rätt kurs, maila instruktören och fråga om du hamnat rätt innan kursstart. Samtliga av våra kurser är både praktik och teori kombinerat.

Våra kurser läggs ut fortlöpande under terminen och utbudet kan variera från termin till termin. Har du önskemål om en kurs som saknas maila ditt önskemål till HUS så att vi kan se vad som kan ordnas. För att gå kurs hos oss måste du vara medlem, ytterligare info om detta under fliken medlemskap.

Valp/grundkurs

Förkunskapskrav: Inga

Första kursen att gå som passar alla. För dig som har ung hund eller gammal (om inte annat är angivet) och för dig som har haft hund förut eller är förstagångsägare. Under kursen läggs fokus på att skapa ett samspel mellan dig och din hund med målet att det ska vara kul att ha hund. Några saker som lärs in är bla. Gå fint i koppel, inkallning, kontaktövningar, hantering, passivitet mm. Här har du en chans att få hjälp med många vardagsproblem som du kan ha med din hund.

Valp fortsättning vardagslydnad

Förkunskapskrav: Valp/grundkurs eller motsvarande.

En kurs för dig som behöver ytterligare hjälp med din hund och stöttning för att komma vidare. Utmärkt kurs för unghundar i könsmognad eller hundar som av olika orsaker behöver arbeta vidare med sådant ur valp/grundkursen. Här försöker vi hitta olika sätt att förekomma problemen som finns.  En bra kurs för dig som känner att din hund glömt allt eller inte längre lyssnar. Ett kul sätt att komma närmare varandra igen och stärka er relation.

Fortsättning 1 – Allmänlydnadspasset

Förkunskapskrav: Valp/grundkurs eller motsvarande

En fortsättning på valp/grundkursen som arbetar mot allmänlydnaspasset som är ett verktyg att använda i vardagen. Här arbetar vi vidare på det som vi tränade i grundkursen och höjer svårigheterna med ex störningsträning. Vi arbetar mycket med att befästa och utveckla ex inkallning, nosaktivering, hundmöte, träna med lös hund och kontaktövningar. Allt för att få en bättre relation med din hund där ni kan jobba tillsammans. Du får också en inblick i några olika träningsgrenar.

Fortsättning 2

Förkunskapskrav: Valp/grundkurs, fortsättning 1 eller motsvarande

I denna kursen påbörjar vi momentinlärning inför kommande träning med din hund. En bra grund oavsett vilken gren du vill träna eller om du bara vill göra något kul med din hund. Moment som kan ingå är fotgående, inkallning, hopp, apportering, budföring, uppletande mm.

Hundmöteskurs

Förkunskapskrav: Inga, men med fördel valp/grundkurs

En kurs för dig som har det jobbigt med hundmöten och vill jobba bort detta. Här får du hjälp att testa olika metoder för att vända hundmöten till något positivt. Vi försöker gå in djupare på varför hunden gör som den gör och hur vi ska göra för att arbeta med detta. Alla är välkomna, ingen ska behöva skämmas över hur ens hund beter sig, här hjälps vi åt att försöka vända det.

Inriktningar

Spår

Förkunskapskrav: Valp/grundkurs eller motsvarande

Alla hundar kan spåra oavsett ras eller ålder. Vi lär oss hur vi motiverar våra hundar i spåret, hur vi ökar noggrannheten i spåret, apporter, markering av apport och inför tävling. Vi siktar på målet att klara ett apellspår men kursen är till både för dig som vill tävla och dig som bara vill göra något kul med din hund.  

Tävlingslydnad grundkurs

Förkunskapskrav: Valpkurs och gärna unghundskurs, allmänlydnadspasset eller motsvarande. Att hunden klarar att vistas bland andra hundar är en förutsättning för att du ska kunna tillgodogöra dig träningen.

En kurs för dig som kanske har en ung hund som du inte har tävlat innan med alls eller kanske vill du med en ung eller äldre hund fräscha upp kunskaperna med mer grundträning för att få en bättre träningsrelation inför fortsatt lydnadsträning. Vi går igenom bla. belöningar och dess påverkan, fokus under träning och fotgående.

Rallylydnad nybörjare

Förkunskapskrav: Valp/grundkurs eller motsvarande

En kurs för dig som vill testa på hundgrenen Rallylydnad. Rallylydnad passar alla åldrar på både hund och människa och det bygger på glädje och samspel. I denna kurs går vi igenom  regler och olika skyltar som finns. I första klassen tävlar alla med koppel vilket gör att denna kurs passar ypperligt för dig som har en hund du inte kan ha lös men som du vill göra något roligt med.

Specialkurser/Kortkurser

Ibland förekommer även mer specialiserade kurser, så som klickerkurs, apportering, tricks mm. För dessa bör du minst ha gått valpkurs.

 

Denna hemsidan använder sig utav kakor. Genom att acceptera, kan du fortsätta använda hemsidan.