Aktuellt

Aktuellt

Agilitymöte 26/2 kl. 18.30

Agilitymöte 26/2 kl. 18.30

Årets första stora agilitymöte Alla agilityintresserade medlemmar på klubben är välkomna! Under kvällen kommer vi att prata om årets planer och önskemål. Vi kommer också att samla in förslag till regelrevideringen som sedan kommer sammanställas och skickas till svenska agilityklubben. Vi bjuder på fika! (Anmäl dig senast 24/2 genom att antingen maila agility@jbhk.se eller trycka i kommer i evenemanget på facebook. Ange även om du har någon specialkost) Hoppas på vi ses!
Äntligen dags för Lopp-Shop!

Äntligen dags för Lopp-Shop!

Välkommen att vara med och köpa, byta eller sälja hundgrejer på JBK:s första Lopp-Shop lördagen den 16 februari kl 11 – 13! Ta med dig allt det där du har hemma i skåp och lådor som din hund inte använder mer och som någon annan vovve kan få glädje med i lek och aktivering. Eller fynda själv! Kanske ligger det du alltid letat efter till värsta fyndpriset på bordet? Hittar du någon att byta grejer med behövs inte ens pengar för att loppa – bytt är bytt!


Lopp-Shopen är gratis och öppen för alla medlemmar i JBK. Sakerna som loppas ut ska vara hundrelaterade – ej husgeråd och annat krafs! Hundförarprylar och hundböcker är ok, men i övrigt är det fokus HUND som gäller. Läs mer

Flytt av mailserver – 2 Mars

Flytt av mailserver – 2 Mars

Hej,

Den 2 mars kommer jag att flytta mailservern det innebär att jbhk mailen inte kommer att fungera under den tiden. Jag beräknar med att allting är klart inom 24 timmar (3 mars).

Varför byte?

 • Bättre funktion och säkerhet för mailen till sektorer och grupper då man kommer att använda sin egen inloggning för att kunna se/läsa egen e-post och sektorer-/grupp-mail.
 • Möjlighet till samarbetsplattform för klubbens dokument
 • Möjlighet till egen lagringsyta för dokument

Fördelar?

 • Adressbok över klubbens epostadresser
 • Lättare administration då alla som behöver kan få en egen jbhk e-post och slippa använda sin privata e-post

23/2 kommer vi att skicka ut information om den nya plattformen. Vi kommer även skicka ut lathundar/guider på hur inloggning, eposten, webbmailen, kontakter, funktionsmail etc fungera.
Ni kommer alltså inte använda er utav one.com som tidigare.

Om ni undrar något så är det bara att höra av er till it@jbhk.se så ska jag svara så snabbt jag kan. Läs mer

Restaurangchansen

Restaurangchansen

Nu finns det restaurangchansen att köpa, antingen som häften eller appar! Iår kostar de 260 kr st. Var av 130 kr st går direkt till klubben!

Parkeringen är jätte hal!

Parkeringen är jätte hal!

Var försiktiga när ni går över parkeringen. Det är jätte halt under snön, trots att det är grudat nästan överallt. Finns det fläckar med is. Så på med broddar.

Jakt.

Jakt.

På torsdag är det jakt i området kring klubben! De beräknas vara klara på klubben 10.00.

Vaktis

Föreläsning med Eva Marie Wergård! Mental träning 12/3 2019

Föreläsning med Eva Marie Wergård! Mental träning 12/3 2019

Jönköpings brukshundklubb har nöjet att presentera
den populära Eva Marie Wergård!

Tisdagen den 12 mars klockan 18.30-21.00. Fokus, Jönköpings bibliotek.

MOD är en föreläsning för dig som vill våga!

Våga tro på dig själv – våga tävla – våga förlora för att våga vinna.

Hur går DINA tankar och känslor från träning till efter utförd tävling?

 • Vågar du inte sätta mål för rädslan att inte nå dem – Mål fungerar inte för mig!
 • Känner du hur träningen känns 100%, ni är oslagbara – men så anmäler du till tävling och allt bara rasar?
 • Ställer du dig i startposition och frågar dig själv: vad gör vi här egentligen?
 • Låser det sig för dig inne på plan/banan och du tappar fokus – Varför går inte min hund som på träning – vi skämmer ut oss.
 • Vinner du allt som går att vinna, men så kommer du till tävlingen som verkligen spelar roll – och flowet ni haft tidigare är som bortblåst… varför kan inte jag prestera när det gäller?
 • Kan du beskriva dina känslor och tankar positiva efter utförd tävling – oavsett resultat?

Mental träning är en pusselbit du vill jobba med!

MOD är en föreläsning inom tävlingspsykologi och mental träning där Eva Marie Wergård vägleder oss från mentala målsättningar till hur du genom övningar med fokus och glädje kan hitta RÄTT känsla och vända motgång till framgång. Teori, berättelser från verkligheten och praktiska verktyg blandas vilt – just för att DU skall åka från föreläsningen med en nytändning och tänka: ÄNTLIGEN vet jag vad jag skall göra! Läs mer

Välkomna till en intressant helg med Glenn Andersson! 1-3/2 2019

Välkomna till en intressant helg med Glenn Andersson! 1-3/2 2019

Den 1-3 februari 2019

Fredag kväll, 18-21 Föreläsning  Mentalitet och inlärning

En föreläsning om hur hundens mentalitet är kopplat till inlärning. Hur mentalitet och rastypiska egenskaper påverkar upplägget av träningen. – I min värld så finns det ingen möjlighet att individanpassa en träning fullt ut om man inte har mentalkunskap, sen kan man såklart ha mer eller mindre erfarenhet men tänkt i alla fall ge åhörarna en plattform för fortsatt lärande in relationsbygge och en del inlärningsteori. Läs mer

Arbetsgrupp till inomhushall sökes

Arbetsgrupp till inomhushall sökes

Tänk en inomhushall på JBK. En stor, varm och härlig inomhushall där vi kan träna, arrangera tävling och ha kurs i även under den kallaste vintern. Det vore fantastiskt!

Styrelsen söker nu aktivt efter engagerade, motiverade och envisa medlemmar som vill undersöka möjligheten och förhoppningsvis realisera en inomhushall för JBK. När gruppen väl är etablerad kommer arbetsgruppen i dialog med styrelsen diskutera uppdraget utifrån det ramverk som styrelsen har skapat.

Brinner du för JBKs framtid och vill vara med och skapa något stort?
Välkommen med din intresseanmälan till info@jbhk.sesenast 1 januari 2019. Läs mer

Tankar och diskussion kring regelrevideringar inom Lydnad och Bruks

Tankar och diskussion kring regelrevideringar inom Lydnad och Bruks

Vi tar ett möte den 3 december på klubben kl 19.00 för alla som vill vara med och diskutera kommande regelrevidering i lydnad och bruks. Alla har vi möjlighet att lämna in våra synpunkter som både enskilda medlemmar eller samlat från klubben. http://www.brukshundklubben.se/tavling-utstallning/regelrevidering-2022/synpunkter-infor-revidering/?fbclid=IwAR2Q4I05yZiRFFV0PT2xGXfhFe9MkYwrsS7jx73cKFNP9xrXckejxbk71AQ

//Välkomna önskar Tävlingsektorn

Bredbandet

Bredbandet

Hej! Vill bara tala om att vårat bredband ligger nere för tillfället. Tekniker är pågång för att avhjälpa felen. Ska ta max 12 timmar innan det funkgerar igen. Vaktis

Prova på och träna Rallylydnad 6 november

Prova på och träna Rallylydnad 6 november

Tisdagen den 6 november kl 18.30

kör vi ”prova på kväll” för er som är intresserade av rallylydnad!
Ni som idag tränar/tävlar i rally får gärna komma dit och träna så gör vi denna kvällen tillsammans med både egen träning och introduktion för nya!

Officiell tävling – Skydd elitklass / Behov av funktionärer 4/11

Officiell tävling – Skydd elitklass / Behov av funktionärer 4/11

Nu är det dags för årets sista brukstävling den 4 november och vi behöver hjälp med följande under dagen. Det underlättar naturligtvis om vi är flera då tiden man behöver hjälpa till blir lite mindre. Skrivare 2-4personer (kl 10-17 fördelat på 2pass) Kök – enklare servering 2-3personer (behov finns mellan kl 07.30-17) Spårläggare 7-8personer(Behov mellan kl 07.30-10)  

Om ni vill hjälpa till med något så skicka mail till tavling@jbhk.se eller meddela Mikael Ström via fb eller tele 0706255433. Läs mer

Sök och Rapporttävling 21 okt

Sök och Rapporttävling 21 okt

Vi håller på att iordningställa för tävlingen på söndag uppe på klubben.

Tacksam om ni håller er ifrån att träna i skogen runt sökrutorna från till tävlingsdagen. Gäller även uppletanderutorna. Så är dessa rena inför tävlingen.

Glöm nu inte att komma upp och heja på våra hemmaekipage. Tävlingen startat kl 08.00 och håller på till 15.00 – 16.00. Lydnad, uppletande och genomsök sker på klubben.

Ytterst tacksam

Kjell Svensson

Rapporttävlingen 21 okt

Rapporttävlingen 21 okt

Det fattas hjälp även till rapporten den 21

2 st skyttar i skogen. Ingen vana behövs utan ni placeras utmed rapportbanan och avlossar ett skott med startrevolver varje gång en hund passerar. Intressant ni kan se hundens arbete.

Till en av rapportstationerna behövs en skrivare som noterar tider för start och målgång för hundarna.

Anmälan till Mita Engström 073 695 77 87

KM i dagarna tre

KM i dagarna tre

Tävlingssektorn vill passa på att gratulera alla som tävlat i lydnad, bruks och rallylydnad till fina prestationer. Stort tack till alla som hjälpt till på ett eller annat sätt, ingen nämnd ingen glömd. Fint väder och stort deltagarantal samt härligt gemenskap har speglat helgen.

Prispallarna

Lydnad startklass(12st deltagare). 1a Sanna & Huayra, 2a Linda & Zeven, 3a Mikael & Yes

Lydnad klass 1(5st deltagare). 1a Aija & Hxa, 2a Jens & Billy, 3a Ulla & Gino

Bruksgrenarna spår, sök och rapport. 1a Gunnar & Flex, 2a Marie & Busy Bee, 3a Sanna & Huayra Läs mer

Sök och Rapporttävling den 21 okt

Sök och Rapporttävling den 21 okt

Våra tävlingar är populära. Till sök och rapporttävlingen har vi 19 resp 14 deltagare, vilket är mycket bra.

Till det behöver vi hjälp med följande:

2 st skrivare till lydnaden mellan 08.00 till 14.30. Ingen förkunskap behövs men är ett utmärkt tillfälle att se sporten på nära håll.

12 st sökfiguranter till söket. Vi har så många deltagare att vi måste ha 2 sökrutor. Man är 3 figuranter i varje ruta så man byts av för att kunna se tävlingen också. Inga förkunskaper behövs utan ni får full information. Att vara sökfigurant innebär att man placeras i skogen och sedan får hunden får leta rätt på er, inga konstigheter. Allt sker mellan 07.30 och 13.00. Läs mer

KM BRUKS

KM BRUKS

Till vårt KM i bruks och lydnad har glädjande många anmält sig.

Får inte klaga på det men för att ro det iland så behöver vi spårläggare till lördagen. Vi har för att inte tävlingen skall bli allt för lång arrangerat så att lydnad och specialen sker samtidigt (växelvis). Det innebär att de som tävlar hinner inte gå spåren åt varandra.

Så vi behöver några som kan gå färdigutmärkta 300 meters spår på vallar. Vi träffas på lördagen kl 09,30 i Sjövik för visning och information. Sedan skall spåren gås ut mellan 09,45 och 12,10. Läs mer

Hälsoveckan på JBK

Hälsoveckan på JBK

Välkomna på Jönköpings Brukshundklubbs aktiviteter under Hälsoveckan v.39 i Jönköping

Måndag: Roliga samarbetsövningar tillsammans med din hund

Onsdag: Hundpromenad runt Rocksjön

Torsdag: Pay and run, spring-jogga-promenera med din hund

Torsdag: Föreläsning, förbättra din hälsa – köp hund

Lördag: Vandring med din hund, dagsvandring ca 7 km

Välkomna 😀

Länk till studiefrämjandet med mer info:

https://www.jonkoping.se/upplevagora/evenemangskalender/halsoveckan2018/halsoveckanaktiviteterdagfordag2018.4.771a20b3165a390f308473a.html Läs mer

KLUBBMÄSTERSKAP I RALLYLYDNAD

KLUBBMÄSTERSKAP I RALLYLYDNAD

KLUBBMÄSTERSKAP I RALLYLYDNAD

När: 7 oktober kl 11,00

Var: Samling inne i klubbstugan

Kostnad: Gratis

Regler: Du ska vara medlem i Jönköpings brukshundklubb. Det är fritt fram för vem som helst att anmäla sig oavsett vilken gren man vanligtvis tränar/tävlar i.

Klasser: Alla tävlar i Nybörjarklass, men dom som idag tävlar i:

Nybörjarklass har 13 st moment på sin bana, med koppel

Fortsättnings klass har 15st moment på sin bana, utan koppel

Avancerad och Mästarklass har 18st moment på sin bana, utan koppel Läs mer

KLUBBMÄSTERSKAP I BRUKSLYDNAD

KLUBBMÄSTERSKAP I BRUKSLYDNAD

KLUBBMÄSTERSKAP I BRUKSLYDNAD

När: 6 oktober kl 10:00

Var: Samling i klubbstugan på JBK

Kostnad: Gratis

Regler för att delta: Du ska vara medlem i Jönköpings brukshundklubb. Det är fritt fram för vem som helst att anmäla sig oavsett vilken gren man vanligtvis tränar/tävlar i.

Klasser: Alla tävlar i appellklass. De grenar som finns är spår, sök eller rapport.

Anmälan: Maila till kjell.r.svensson@telia.com eller skriv upp dig på anslagstavlan inne i klubbstugan på JBK. Ange förarens namn, hundens namn, vilken klass ni tävlar idag samt mailadress/tel.nr till dig. Läs mer

KLUBBMÄSTERSKAP I LYDNAD

KLUBBMÄSTERSKAP I LYDNAD

KLUBBMÄSTERSKAP I LYDNAD

När: 5 oktober kl 18:00

Var: Samling i klubbstugan på JBK

Kostnad: Gratis

Regler för att delta: Du ska vara medlem i Jönköpings brukshundklubb. Det är fritt fram för vem som helst att anmäla sig oavsett vilken gren man vanligtvis tränar/tävlar i.

Klasser: Startklass för dig som aldrig tävlat lydnad eller inte ännu är uppflyttad till klass 1
Klass 1 för dig som är uppflyttad till klass 1 eller högre klasser 

Anmälan: Maila till kjell.r.svensson@telia.com eller skriv upp dig på anslagstavlan inne i klubbstugan på JBK. Ange förarens namn, hundens namn, vilken klass ni tävlar idag samt
mailadress/tel.nr till dig.
Läs mer