Ordföranden har ordet

Ordföranden har ordet

Hej alla medlemmar,

Jag hoppas att ni alla, Coronapandemin till trots, ges möjlighet att njuta lite av våren tillsammans med era hundar. Det känns i alla fall som att sociala medier fylls av glada hundar på skogspromenad i solsken.

Eller bilder på valpar. För det är många som skaffar sig en ny valp när man har lite mer tid hemma och semesterplanerna för sommaren grusas. Efterfrågan på klubbens valpkurser just nu är mycket stor och det totala antalet hundar i Jönköping uppges ha ökat betydligt under våren. Fler valpkurser är på gång och kurser kommer att hållas även under sommarmånaderna. Utvecklingen med ökat hundägande är positiv för klubben på flera sätt, men det är också viktigt att vi påminner oss själva och varandra om att valpköpet innebär ett stort ansvar och planering av ens livssituation för lång tid framöver.

Coronapandemin har inneburit stora förändringar för oss alla, både som individer och som förening. Det är ännu för tidigt att veta i vilken omfattning dessa förändringar kommer att behöva bestå. Jag tycker det varit imponerande att se hur olika verksamheter på klubben kunnat genomföras under våren, med social distansering. Och jag förstår samtidigt den frustration många av er känner, bland annat kring att inte kunna tävla. Klubben fortsätter att följa aktuella allmänna råd och riktlinjer och än så länge behöver vi i vart fall fortsätta hålla avstånd och hålla ut…

I JBKs styrelse har vi under våren hållit två digitala styrelsemöten via Teams och det är min uppfattning att detta nog fungerat över förväntan. Protokoll från styrelsemöten publiceras som vanligt på hemsidan och sätts upp på anslagstavlan i klubbstugan efter vare möte. Jag tror att många av klubbens möten och kortare diskussioner med fördel kan lösas digitalt, och förhoppningsvis kan vi dra lite nytta av denna tid med digital anpassning inför framtiden.

Vissa möten är dock mer beroende av att kunna genomföras på plats med fysiskt deltagande. Vårens medlemsmöte, som ursprungligen planerades äga rum i mitten av maj, skulle inte ha kunnat genomföras som ett stadgeenligt medlemsmöte, utan möjligen mer som en form av informationsmöte digitalt. Sedan SKK och SBK nu beslutat att lätta på riktlinjerna lite från och med den 1 juni så har vi beslutat att hålla ett stadgeenligt medlemsmöte på klubben torsdagen den 11 juni kl. 19.00 i stället och jag vill redan nu passa på att hälsa er medlemmar hjärtligt välkomna till detta möte. Förslag till dagordning och handlingar inför mötet kommer att publiceras på hemsidan och på klubbens anslagstavla någon vecka innan mötet.

Avslutningsvis vill jag passa på att tacka för alla uppmuntrande, peppande och konstruktiva samtal och mail som jag får dela med er medlemmar. Fortsätt att dela era tankar och idéer kring hur vi kan utvecklas som klubb. Du kan alltid skicka iväg ett mail till ordforande@jbhk.se

Nu ska vi ut i solen, Tyson och jag, och träna lite…

Ta hand om er!

Vänliga hälsningar
Sara Finnigan
Ordförande, JBK

 

Kommentarer är stängda.

Denna hemsidan använder sig utav kakor. Genom att acceptera, kan du fortsätta använda hemsidan.