Välkomna till en intressant helg med Glenn Andersson! 1-3/2 2019

Välkomna till en intressant helg med Glenn Andersson! 1-3/2 2019

Den 1-3 februari 2019

Fredag kväll, 18-21 Föreläsning  Mentalitet och inlärning

En föreläsning om hur hundens mentalitet är kopplat till inlärning. Hur mentalitet och rastypiska egenskaper påverkar upplägget av träningen. – I min värld så finns det ingen möjlighet att individanpassa en träning fullt ut om man inte har mentalkunskap, sen kan man såklart ha mer eller mindre erfarenhet men tänkt i alla fall ge åhörarna en plattform för fortsatt lärande in relationsbygge och en del inlärningsteori.

Min filosofi är att all hundträning utgår från hundens mentala sammansättning och inte från någon specifik metod. Vedertagen inlärningsteori i kombination med god kunskap om mentalitet är grunden till all individanpassad hundträning!”

Lördag klockan 9:00-16:30 och Söndag 9:00-15:00

Här blir det först mitt tänk om hur man tränar en skyddshund från A-Ö i teorin, kommer koppla detta till mycket mentalitet för att skapa förståelse för vikten av individanpassad träning istället för metodträning. Sen blir det teori med x antal hundar där jag visar alla stegen som jag beskrivit i teorin, får se hur mycket vi hinner men så mycket så möjligt och i alla fall korgarbetet som de flesta har problem med. Även här kan jag anpassa mig om ni har specifika tankar om saker som ni vill jag ska ta upp?

Presentation av Glenn Andersson

Är polis och arbetar just nu som övergripande utbildning/anskaffningsansvarig för både patrullhundar och sökhundar i Region Syd. Började som hundförare 1994, instruktör sedan 97 och besiktningsman (L-tester, farlig hund etc) sedan drygt 20 år. Jag har varit ansvarig för i princip alla polisiära hundutbildningar genom åren på nationell nivå, som t ex grundkurs för hundförare, instruktörskurs, besiktningsmannakurser, specialsökskurser, skyddskurser, figurantkurser skydd etc.

Har under alla år strävat efter att fortsätta utvecklas inom hund och valde därför att fortsätta mitt lärande utomlands för att lära mig mer.

Har sedan 2011 varit med och utvecklat och genomfört hundutbildningar i EU:s gränsskyddsorganisation Frontex regi. Är en av 5 st certifierade provledare för dessa kurser och är just nu kurschef för en pågående sökhundskurs med deltagare från ca 20 olika medlemsstater.

Arbetar även för FN där jag åker runt i världens oroshärdar (Mali, Syd Sudan, Syrien osv) och certifierar bombhundar som arbetar för FN.

Civilt så tillhör jag SBKs Malmö avdelning och har i alla år tävlat med mina tjänstehundar både polisiärt och civilt. Håller kurser/föredrag om det mesta inom hundträning men mestadels om mentalkunskap, skyddsträning och figurantarbete.

Har lyckats vinna Polis SM 4 ggr med och vann senast 2017 med min nuvarande tjänstehund Mallekrafts ICE. Har även tävlat ett antal civila SM (2 brons med stamtiken Blacknecks Garbo) och nu senast i Ronneby med Ice där det blev en silverplats som slutresultat.

Driver kennel Mallekraft sedan ca 2002 med min sambo Maria.

Anmälan sker till  hus@bhk.se Anmälan är bindande.

Kostnad: Deltagande hela helgen med hund 2000kr. 6 platser först till kvarn

 Föreläsning 300 kr

Åskådarplats 500 kr (lör- sön)

Sista anmälan 31 december!

Kommentarer är stängda.

Denna hemsidan använder sig utav kakor. Genom att acceptera, kan du fortsätta använda hemsidan.