KM Utställning 22 maj

KM Utställning 22 maj

Välkomna på KM Utställning 2023, vi startar bedömningen klockan 17,00 måndagen den 22 maj. För deltagande ska du vara medlem på Jönköpings BK samt äga den hund som ställs ut (du kan också vara hundens fodervärd enligt SKK Avtal). Som domare denna kväll hälsar vi Elisabeth Fyhr varmt välkommen, se hennes presentation nedan.

Anmälan mailas till utstallning@jbhk.se, senast 14 maj. Ange ditt fullständiga namn, medlemsnummer på JBK, mail och telefonnummer. Ange hundens SKK reg.nr, ras, födelsedatum samt fullständiga namn enligt stamtavla/SKK Hunddata.

Du kommer få en bekräftelse på din anmälan, samt även startlista närmare inpå klubbmästerskapet, Kolla så bekräftelse/startlista inte hamnar i din skräppost, saknar du infon så ring gärna. Hundarna tävlar tillsammans i följande 3 klasser: Valp 4-9 månader, vuxen från 9 månader, veteran från 8 år. Domaren kommer utse en bästa hund i varje klass. Förutom härliga valpar och vuxna hundar hoppas vi få se flera veteraner i år, var bara en förra året, kom gärna och visa upp era pigga äldre hundar.

Är du osäker på i vilken klass du ska anmäla eller om du har andra funderingar, kontakta mig gärna, Elisabeth 0708-169576.

Man behöver inte vara van utställare för att deltaga på KM, man kan komma och ställa ut som träning.
Hundarna ska vara vaccinerade enligt SKKs reglemente, se skk.se samt Utställningsregler eller info via telefon här ovan.

Utställningssektorn tar tacksamt emot KM-sponsring.

Vi har följande sponsorer klara, vi tackar:
FyraTassarDesign, Malin Danielsson
Egnahems Emaljskyltar

Utställningssektorn på JBK önskar er alla varmt välkomna till KM Utställning 2023, vi bjuder på fika vid utställningsringen !

Domaren Elisabeth Fyhr’s presentation:

Jag är född och uppvuxen på en gård med olika slags djur och under hela mitt liv har djuren alltid funnits vid min sida. Hästar och hundar ligger mig varmast om hjärtat.

Jag är uppvuxen omgiven av jakthundar och mitt eget hundägande har delvis präglats av det. Jag är utbildad jakthundsinstruktör genom Barbro Börjesson, viltspårsdomare, provledare och jag håller kurser i viltspår, lydnad och tränar egna hundar.

Jag bor med min man på en ganska stor skogsgård, våra döttrar är idag utflugna. Jag har Skogsglädjens Kennel som är uppfödning i det mindre formatet. Just nu har jag en korthårig vorsteh-tik och en welsh corgi pemproketik och i över tjugo år har jag haft spaniels, engelska springerspaniels och field spaniels. Kennelnamnet är inspirerat från den stora glädje som jag och vår familj har av att vara i skog och mark.

Jag har varit engagerad på olika sätt i flera olika rasklubbar och hundklubbar. Jag var under många år ordförande i både Springerklubben och Field Spaniel Klubben.

Jag har ett mycket stort utställningsintresse, visat många (egna och andras) hundar på utställningar i Norden genom åren, har varit ringsekreterare under många år och jag är även certifierad utställningsarrangör, CUA. Jag dömer årligen en handfull inofficiella utställningar och det är så fantastisk roligt!

Jag har alltid haft ett stort intresse för exteriör och rörelser. Genom rörelserna ser man hur djuret är exteriört konstruerat och det gäller inte bara hundar utan för alla djur. En god konstruktion är viktigt för djurets hållbarhet och det är förstås extra viktigt hos arbetande hundar.

Jag ser verkligen fram emot att få komma till Jönköpings brukshundsklubb och vara domare på den inofficiella KM-utställningen där. Vi ses!

Kommentarer är stängda.

Denna hemsidan använder sig utav kakor. Genom att acceptera, kan du fortsätta använda hemsidan.